Een kop koffie is meer dan caffeine in de ochtend

Zie jij je koffie ook alleen als een shot caffeine?

Heb jij weleens stilgestaan bij je dagelijkse kopje koffie? 

Ik rende vroeger altijd gillend weg voor koffie. Ik vond het zuur, bitter en bleh. Maar ja, dan heb je het natuurlijk ook over oploskoffie. Gelukkig is er een keerpunt geweest in mijn leven en ben ik koffie gaan zien als meer dan een drankje om wakker van te worden. Toen ik begon als barista ontdekte ik de schoonheid van koffie. Ik leerde over de verschillende bonen en landen van oorsprong. Zo hebben bonen uit Brazilië warmere chocolade smaak en zijn bonen uit Ethiopië juist wat frisser en zuurder. Door de verschillende smaken, geuren, landen en culturen veranderd koffie van drankje in een ‘experience’.  

Geschreven door: Barista Marlou uit Nijmegen

Latte art zwaan bij COFFEELAB

WAT MAAKT KOFFIE VOOR MIJ BIJZONDER?

Maar wat maakt zo’n kopje koffie nou echt zo bijzonder? We zouden ook met z’n allen pure cafeïne kunnen drinken, maar dat doen we echter niet. Bewust kiest 70% van de Nederlanders iedere dag voor dit warme kopje in de ochtend.

Koffie staat voor rustig wakker worden.

Koffie staat voor de tijd nemen voor jezelf in de ochtend.

Koffie hoort bij een goed ochtendritueel.

Koffie geeft jou de concentratie en focus die je nodig hebt.

Koffie staat voor een ontspan momentje.

COFFEELAB Bouwpakketten

NEEM EENS TIJD VOOR KOFFIE

Het is bewezen dat de tijd nemen voor iets simpels, zoals koffiezetten of een koffietje bestellen, je even uit de dagelijkse sleur van het leven haalt. Even stilstaan. Even genieten.

En daarom neem ik iedere ochtend standaard een verse cappuccino met havermelk bij mijn ontbijtje. Het zorgt ervoor dat ik de dag vol dankbaarheid en energie kan beginnen. Dus wanneer kom jij langs om tot rust te komen en even te genieten?

Ik zie je graag bij COFFEELAB in Nijmegen om jouw kopje te vullen met liefde. Want jij verdient het.

Tot snel.

Met een hartje van barista Marlou

Keuken
Latte art COFFEELAB

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.